Promítací plocha

29.12.2016 14:17

Jedním ze základních prvků moderní AV techniky je promítací plocha, na kterou se přenáší obraz z projektoru. Existují také hned tři různé možnosti, na nichž lze zobrazovat obraz, a sice tabule, plátno a zeď.

Projekční tabule

Tento typ zařízení se dá využít prakticky kdekoliv. Ušetří místo, nabízí možnost interaktivní výuky. Promítání obrazu a současné vpisování poznámek a nákresů smazatelným fixem se osvědčí nejen v posluchárnách na VŠ. Pokud však vybíráte ideální projekční tabuli, rozlišujte mezi lakovanou a keramickou verzí. Lakované povrchy jsou sice ekonomickou volbou, ale pro samotnou projekci jsou méně vhodné. Časté použití s sebou nese škrábance.

Projekční plátno

Snadná přeprava, možnost umístit prakticky kamkoliv. Oproti projekční tabuli je projekční plátno zajímavější nejen z těchto dvou důvodů. Plátna, která se umístí napevno na zeď, rolovatelná, elektricky navíjená nebo přenosná – široká nabídka na trhu je samozřejmostí. Interaktivní pero však lze používat jen do určité míry, plátno se totiž při dotyku lehce chvěje. Na stranu druhou, vysoce kvalitní obraz je zárukou úspěchu.

Promítání na zeď

Poměrně nenáročná záležitost, která ale nabízí výrazně nižší jas promítaného obrazu, totéž platí o celkovém kontrastu. Pokud zvolíte tuto variantu, musíte samozřejmě zohlednit i výběr projektoru. Některé typy totiž umí promítat i na barevné zdi. Výhodou je nastavitelná velikost obrazu a minimální náklady. 

Kontakt

AV technika Poděbradská
Praha
19800
avtechnika@onlinem.cz