JAK VYBÍRAT PROJEKTORY A KDE VŠUDE JE LZE POUŽÍT?

30.11.2016 12:56

JAK VYBÍRAT PROJEKTORY A KDE VŠUDE JE LZE POUŽÍT?

Projektory se od začátku nového tisíciletí staly nedílnou součástí konferenčních sálů, kanceláří, zasedacích místností, ale také restaurací, barů, jednotlivých domácností a v neposlední řadě také samozřejmě škol. Jak patrno z uvedeného výčtu, využití projektorů je skutečně široké a jak už to tak bývá, pro každé prostředí se lépe hodí jiný druh. Vybíráte-li proto projektor, nemusí z tohoto důvodu vždy nutně platit, že čím dražší produkt, tím lepší.

Co je to projektor a podle čeho jej vybrat?

Pod označením (video) projektor rozumíme přístroj, nejčastěji pověšený na stropě či volně položený na stole, který zajišťuje promítání dat z televize nebo počítače na promítací plochu (plátno, zeď, tabule). Samotný přenos informací mezi zdrojovým zařízením, tj. zmíněnou TV nebo PC, zajišťuje kabel typu VGA nebo HDMI.

Jedná se o zařízení natolik sofistikovaná, že se vždy doporučuje definitivní koupi řádně konzultovat s odborným prodejcem. Při pořizování projektoru se přitom řídíme čtyřmi základními skupinami parametrů:

1.       Rozlišení

2.       Výkon (světelný tok)

3.       Kategorie (dle velikosti a hmotnosti)

4.       Funkce/cena

Samotnou výrobou a následným prodejem zařízení tohoto druhu se zabývá velice široká paleta značek. Mezi nejznámější, se kterými se na pultech obchodů setkáte nejčastěji, se dle abecedy řadí 3M, Acer, Barco, BenQ, Boxlight, Christie, Digital Projection International, Epson, Hitachi, InFocus, Lenovo, Mitsubishi, NEC, Optoma, Panasonic, Samsung, Sharp, Sony, Sanyo, Toshiba a další.

Video projektory všech značek přitom dle použité technologie rozlišujeme na následující typy:

·         CRT projektor

·         LCD projektor

·         DLP projektor

·         LCOS projektor

·         D-ILA JVC

·         LED projektor

Naše společnost neplní roli oficiálního distributora žádné konkrétní značky, díky čemuž nemáme svázané ruce a můžeme zákazníkovi vždy poradit s nákupem toho nejvhodnějšího kousku, který co nejefektivněji splní jeho požadavky.

Pořízení nového projektoru vás může vyjít draho, proto je v některých případech lepší jeho pronájem. Doporučit můžeme například projektory japonské značky Hitachi, ovšem konkrétní výběr značky a modelu by se odvíjel od vašich potřeb.

Projektory Hitachi

Za vypíchnutí v poslední době stojí stále oblíbenější projektory Hitachi nové generace. Tato japonská značka, která sídlí v Tokiu a vývojem elektronických zařízení se zabývá již více než 100 let od roku 1910, nabízí ve svém sortimentu promítací zařízení s bezkonkurenční čistotou a jasem promítaného obrazu. Mezi hlavní přednosti patří také snadné a uživatelsky přívětivé ovládání, vysoká přesnost a možnost rychlého napojení na veřejnou síť – univerzitní, podnikovou a podobně. Skvělou vychytávku pak představují speciální bezpečnostní funkce, které eliminují riziko krádeže, což se zejména ve veřejných budovách vždy hodí.

Pro výše uvedenou kombinaci špičkových vlastností tak dokáže uspokojit potřeby zákazníka, ať už poptáváte projektor do kanceláře, školy nebo domácnosti. Navíc, jako je tomu již v tomto sortimentu zvykem, kromě koupi není problém ani sehnat Hitachi projektory na pronájem, což jistě oceníte v momentě, kdy například potřebujete zařízení pouze na jednorázové promítání fotek z dovolené pro sousedy nebo ojedinělou firemní prezentaci či například pro promítání sportovních utkání ve vaší restauraci.

 

Kontakt

AV technika Poděbradská
Praha
19800
avtechnika@onlinem.cz